Feel good

Iedereen is op zoek naar manieren om je goed te voelen. Maar wat betekent dat nou? Jezelf goed voelen komt meestal voort uit een combinatie van goed naar jezelf luisteren, rekening houden met je omgeving en vervolgens tot actie over gaan. En daar wringt het nogal eens.

Er zijn mensen die zich vooral richten op wat anderen van hem of haar verwachten, en daaraan voldoen geeft een kort moment van voldoening en dus je goed voelen. Maar snel daarna voelen deze mensen zich ongezien en/of ongehoord omdat er vervolgens niemand rekening met hun houdt en zij zich realiseren dat zij zichzelf weer vergeten zijn.

Nee. Dan kun je beter narcistisch handelen. Dat geeft bijna altijd een goed gevoel. Je krijgt wat je wilt en vindt jezelf ook nog eens geweldig. Dat voelt goed. Echter willen andere mensen dan niet meer met jou omgaan en wordt het al snel een eenzaam bestaan.

Met het streven om je goed te voelen is niets mis. Alleen is het verstandig om zowel de korte als lange termijn mee te nemen in je beslissingen waarbij je rekening houdt met jouw eigen inzichten en ingevingen en daarnaast jezelf afvraagt wat je beslissingen betekenen voor je omgeving.

 

Wist je dat…

Peter ten Buuren

Executive Coach TEAMexpert

Peter ten Buuren werkt samen met Sietske Biesmeijer als coach en trainer in bedrijfsleven en overheid. Ze trainen groepen op samenwerking en coachen medewerkers op hun persoonlijke effectiviteit. In hun werk stellen zij de mens centraal.

Blije en gelukkige mensen presteren beter

Teams functioneren beter als zij blijvend leren en zich blijven ontwikkelen. Als teams en teamleden goede prestaties leveren voegen zij waarde toe aan de organisatie.

Klik hier voor meer informatie

Wij helpen hele grote bedrijven, MKB maar ook kleine organisaties

Leiderschap of leidinggeven?

Ontdek jouw persoonlijk leiderschap in ons eBook “Leiderschap of leidinggeven”. We nemen je mee in vier stappen hoe jij als leidinggevende trouw kunt zijn aan jezelf en jouw kracht kunt gebruiken om anderen leiding te geven. Wanneer jij in beweging komt, volgt de rest vanzelf.