Tips voor meer geluk

Zit geluk in het nastreven van doelen of in het accepteren van wie wij zijn?

Geluk vinden heeft te maken met onze levenshouding, met de manier waarop wij denken. Wij hebben soms het idee dat we met een grote boog om ellende heen moeten werken, maar juist door pijn en verdriet tekent geluk zich af. Je komt dichter bij je eigen behoeftes en put daar geluk uit. Streven naar geluk is universeel. Alleen is geluk geen einddoel, maar een manier van leven!

Tips

Gelukkig zijn heeft te maken met positief leven. Hoe doe je dat?

  1. Leef in het hier en nu. De beste dag is vandaag! Blijf lachen om jezelf. Zelfspot is de beste vorm van zelfkennis.
  2. Denk in oplossingen; is er eigenlijk wel een probleem?
  3. Eerlijk zijn tegen jezelf, soms pijnlijk, maar de snelste en meest productieve manier om een probleem aan te pakken.
  4. Wees actief! Lichaamsbeweging zorgt voor het gelukshormoon endorfine.

 

“Geluk is gratis de weg er naartoe vaak kostbaar”

Sietske Biesmeijer

 

Wist je dat…

Wist je dat er een gelukvirus is? De kans is namelijk groter dat je zelf gelukkiger wordt als je gelukkige mensen in je buurt hebt! Het is wel een gezond virus want gelukkige mensen hebben een sterker immuunsysteem. De moeite waard dus om mee bezig te gaan.

Werken aan jou geluk?

Ben jij niet gelukkig, zit je niet gelemaal lekker in je vel of wil je werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Vind het geluk in jezelf met ons GROEItraject.

Informeer naar ons GROEItraject

Sietske Biesmeijer

Executive Coach - TEAMexpert

Sietske Biesmeijer heeft een samengesteld gezin met 4 kids, runt met man een eigen zaak en werkt meestal fulltime. Is daarnaast coach bij een Landelijke aanbieder, heeft zitting in de Raad van Toezicht van Stichting AlGoed en maakt in haar vrije tijd graag kunst.

Blije en gelukkige mensen presteren beter

Teams functioneren beter als zij blijvend leren en zich blijven ontwikkelen. Als teams en teamleden goede prestaties leveren voegen zij waarde toe aan de organisatie.

Klik hier voor meer informatie

Wij helpen hele grote bedrijven, MKB maar ook kleine organisaties

Leiderschap of leidinggeven?

Ontdek jouw persoonlijk leiderschap in ons eBook “Leiderschap of leidinggeven”. We nemen je mee in vier stappen hoe jij als leidinggevende trouw kunt zijn aan jezelf en jouw kracht kunt gebruiken om anderen leiding te geven. Wanneer jij in beweging komt, volgt de rest vanzelf.