Coaching Re-integratie

Een re-integratie traject is een activerend traject. Bij re-integratie trajecten is – naast de wekelijkse sessies – de begeleiding tussen de sessies door vaak groot. Medewerkers worden ook gestimuleerd hier gebruik van te maken. Dit bevordert het resultaat!

Aanleiding voor een re-integratie traject is – naast re-integreren – weer beter in balans komen. Een of meerdere factoren hebben gezorgd voor onbalans en naar deze aspecten kijken wij in dit traject.  Belangrijk is om te erkennen dat opnieuw uitvallen een relevant risico is.

h

Wat heeft het product opgeleverd
Heel veel wijsheid (die ik eigenlijk allemaal wel wist en zelfs wel als advies aan anderen kon geven, maar uiteraard niet gebruikte om me zelf te helpen) om anders te kijken naar mezelf, anders om te gaan met werk en wat ik daarvan moet doen (gaat me heus nog wel eens mis) en bewuster thuis te genieten en werk op het werk te laten.

Welk aspect vind je het meest waardevol
Dat het heel goed is wanneer iemand je de spiegel voor houdt en je leert dat wanneer je het iets ander aanpakt, niemand daar onder lijdt, het minstens zo veel oplevert en veel minder kost!

Welk effect heeft dit in je dagelijks werk c.q. privéleven?
Ik voel me evenwichtiger, heb voor mijn gevoel meer tijd en kan beter omgaan met een tegenvaller (die meestal mee blijkt te vallen) zie minder op tegen dingen.Groot voordeel is ook dat ik thuis veel meer energie heb (hoewel manlief dat niet altijd even leuk vindt als ik weer eens met een nieuw ambitieus plan kom, waar hij uiteraard ook mee aan het werk moet ;-))

Jentina Ardesch
Teamleider Havo bovenbouw

Inhoud van Coaching Re-integratie

Intakefase

 • intakegesprek
 • 3-gesprek met leidinggevende

Begeleidingsfase

 • 10 korte wekelijkse interventies
 • tussentijds 3-gesprek met leidinggevende

Eindfase

 • evaluerend 3-gesprek met leidinggevende

Omschrijving

Wij werken met een praktisch en duidelijk opbouwschema dat wij afstemmen op de persoon. Hiermee kunnen medewerkers in 10 weken weer volledig werkzaam te zijn. De begeleidingssessies zijn wekelijks en gericht op het weer opbouwen van energie en werk.

Onderwerpen

Er zijn bij re-integratie 3 aspecten van belang:

 1. mentale situatie; disfunctionele gedachten aanpakken
 2. lichamelijke aspecten: wat is de status/leren wat energie kost en wat energie geeft
 3. werksituatie; risicofactoren/wat wil en kan ik/hoe ga ik hiermee om

Waarom bij PeopleCoaching?

Wij helpen je op de manier die bij jouw bedrijf, en jouw mensen past.

 • We trainen en begeleiden in groeps/afdelings verband
 • We sparren en helpen directie en management
 • We maken individuele trajecten

Dit leidt tot: Verbetering van bedrijfsprestaties door betere samenwerking!

Wat bereik je met Coaching Re-integratie?

Je krijgt weer meer zelfvertrouwen en ervaart meer rust en structuur in je werk.

 • minder beperkende gedachten
 • bewuster van destructief eigen gedrag
 • duidelijker uitspreken van verwachtingen
 • beter omgaan met emoties
 • eigen grenzen ervaren, respecteren en (beter) aangeven
 • bewust van eigen risicofactoren
 • hersteld basisvertrouwen
h

Re-integratie Coaching

Heel erg bedankt voor jouw rol tijdens de afgelopen periode. Je hebt me echt geholpen. Wat me heel erg is bij gebleven is dat je je nu op dit moment zo voelt, niet wil zeggen dat dit is wie je voor altijd blijft. Dat dacht ik op dat moment wel namelijk. Ik ben blij met mijn nieuwe ik en ben heel bewust van mijn valkuilen (ja ook daar val je weer in als je je goed voelt). Focus op wat wil ik, waar word ik blij van (en waar niet van en dat aangeven). Dat ik nog steeds perfectionist ben en mag zijn, maar op de gebieden waarop ik dat belangrijk vind (dat kan de ene dag werkgerelateerd zijn en de andere dag privé). Niet meer ten koste van alles, alles perfect willen doen. Kan nu veel meer genieten en beseffen dat het zo goed is.

Maar ook in de Corona tijd heeft het me geholpen. Ben heel flexibel omdat ik de dingen die ik niet kan beïnvloeden laat voor wat het is (accepteren van de situatie) en me daar niet druk om maak (vergeleken met mijn situatie voorheen een eitje 😊). De dingen waar ik wel invloed op heb focus ik op en blijf kijken naar de positieve kanten van situaties. Zo simpel dat alles wat je aandacht geeft groeit, als je eenmaal weer de ruimte hebt om de mooie dingen te kunnen zien. En momenten van terugval zijn er, maar ook dan weet ik dat het tijdelijk is en weer over gaat.

Raïsha Portisch
Adviseur Saxion

Ervaar het zelf

Benieuwd of dit wel gaat opleveren waar jij nu naar zoekt? Dan plannen we toch gewoon iets in. Een kennismaking is vaak binnen een week te regelen. We bespreken je doelen en wensen zodat er voor jou een duidelijk beeld ontstaat en kijken samen naar de mogelijkheden.

Coaching gaat vooral over weten waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Onze klanten noemen onze manier van coaching is vooral praktisch toepasbaar.

Oh ja, koffie en kennismaken is bij ons gratis.

  Intake kennismaking

  Geef je hier op voor een uitnodiging

  [current_url]
  Sietske en Peter

  Leiderschap of leidinggeven?

  Ontdek jouw persoonlijk leiderschap in ons eBook “Leiderschap of leidinggeven”. We nemen je mee in vier stappen hoe jij als leidinggevende trouw kunt zijn aan jezelf en jouw kracht kunt gebruiken om anderen leiding te geven. Wanneer jij in beweging komt, volgt de rest vanzelf.