Je haalt het dorp niet uit het meisje

16 jaar geleden alweer liet ik mij door mijn prins op ‘t witte paard van de Veluwe naar Twente halen. Vanuit een rustig dorp aan de rand van het bos naar een stad…

Nu voel ik mij wel meer een wereldburger dan een dorpeling, dus wennen was geen probleem. Maar het dorpse gedrag hield ik in het begin stug vol. Niet alleen bekenden begroette ik, maar bijna iedereen zei ik gedag. Of ik nou op de markt, in een winkel of gewoon op straat liep, ik groette iedereen. Tot mijn lief na een tijd zei: “Dat doen wij hier in de stad niet hoor, iedereen groeten.”

De afgelopen jaren ben ik het stug blijven doen hoor, mensen groeten, alhoewel ik niet meer iederéén die ik tegenkom gedag zeg 😉.

Toch zit daar een verschuiving in merk ik. Ik heb het idee dat mensen in coronatijd elkaar meer groeten dan gewoonlijk. Alsof de wereld vertraagt en we elkaar meer zien. Minder gehaast zijn of wellicht ook meer de tijd nemen.

Zo liep ik ‘s avonds naar een vriendin voor ‘n kop koffie en onderweg maakte ik met enkele mensen een praatje. Is het zo dat mensen in deze tijd meer behoefte hebben aan de eenvoudige sociale contacten, of is dat mijn behoefte? Ben ik het zelf die meer de tijd neemt, om me heen kijk en minder snel van A naar B gaat? Het is zoiets als

leef in het hier en nu
de beste dag is vandaag

In ieder geval geeft mijn dorpse mentaliteit mij een eenvoudig gevoel van geluk. Elkaar groeten, een praatje maken, maar ook het naar elkaar omzien zijn volgens mij elementen die de coronatijd voor veel mensen minder eenzaam maken of gewoon een stukje aangenamer.

5 dingen die elk dorpskind herkent

  1. ons kent ons
  2. aanbellen hoeft niet, gewoon achterom
  3. voor alles pak je de fiets
  4. roddels, roddels, roddels
  5. altijd fijn om in je eigen dorp terug te komen!!

Tips

Gelukkig zijn heeft te maken met positief leven. Hoe doe je dat?

  1. Leef in het hier en nu. De beste dag is vandaag!
  2. Blijf lachen om jezelf. Zelfspot is de beste vorm van zelfkennis.
  3. Denk in oplossingen; is er eigenlijk wel een probleem?
  4. Eerlijk zijn tegen jezelf, soms pijnlijk, maar de snelste en meest productieve manier om een probleem aan te pakken.
  5. Wees actief! Lichaamsbeweging zorgt voor het geluk hormoon endorfine.

Wist je dat…

Wist je dat er een gelukvirus is? De kans is namelijk groter dat je zelf gelukkiger wordt als je gelukkige mensen in je buurt hebt! Het is wel een gezond virus want gelukkige mensen hebben een sterker immuunsysteem. De moeite waard dus om mee bezig te gaan.

Werken aan jouw geluk?

Ben jij niet gelukkig, zit je niet helemaal lekker in je vel of wil je werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Vind het geluk in jezelf met ons GROEItraject of een korte NLP training.

Informeer ernaar bij ons!

Sietske Biesmeijer

Executive Coach - TEAMexpert

Sietske Biesmeijer heeft een samengesteld gezin met 4 kids, runt met man een eigen zaak en werkt meestal fulltime. Is daarnaast coach bij een Landelijke aanbieder, heeft zitting in de Raad van Toezicht van Stichting AlGoed en maakt in haar vrije tijd graag kunst.

Blije en gelukkige mensen presteren beter

Teams functioneren beter als zij blijvend leren en zich blijven ontwikkelen. Als teams en teamleden goede prestaties leveren voegen zij waarde toe aan de organisatie.

Klik hier voor meer informatie

Wij helpen hele grote bedrijven, MKB maar ook kleine organisaties

Leiderschap of leidinggeven?

Ontdek jouw persoonlijk leiderschap in ons eBook “Leiderschap of leidinggeven”. We nemen je mee in vier stappen hoe jij als leidinggevende trouw kunt zijn aan jezelf en jouw kracht kunt gebruiken om anderen leiding te geven. Wanneer jij in beweging komt, volgt de rest vanzelf.