Simpele manieren om gelukkig te zijn

Iedereen wil gelukkig zijn. Toch bestaat het leven uit pieken en dalen, ups en downs. Het is niet zo maakbaar als heel social media land je wilt laten geloven. Vrij normaal dus om je regelmatig ‘neutraal’ te voelen. Maar in deze dagen van nieuw leven (Pasen, voorjaar) en vrijheid (Bevrijdingsdag) is het goed om eens stil te staan bij jezelf om te ontdekken waarmee jij jezelf een beetje gelukkiger kan maken.

 

De behoefte piramide van Maslow

Nu we met elkaar al een tijd in de top van de Maslow piramide zitten, zijn we steeds meer bezig met persoonlijke ontwikkeling. Je kunt dit als een luxe beschouwen, tijd om jezelf te ontplooien, je zelfbewustzijn te vergroten. Maar ook al is dit een luxe, een volgende stap in deze piramide is niet altijd makkelijk. Kijk naar onze jongeren die zoveel keuzes en mogelijkheden heden hebben qua studie, vrije tijd besteding en werk, dat keuzes maken alleen al stress verhogend kan werken.

Geniet van je vrije tijd

Werk is er altijd. Is het niet op je werk, dan is het wel thuis, op school of waar je ook bent. Werken kan heel leuk zijn, maar werken blijft werken. Uiteindelijk doe je het om geld te verdienen waarvan je kunt leven. Zorg dan ook dat je leeft!

Geniet van je vrije tijd en zorg ervoor dat vrije tijd ook echt vrije tijd is. Check je e-mails van het werk eens een dag niet en geniet van familie en vrienden. Of ga eens iets doen wat je altijd hebt willen doen, bijvoorbeeld een nieuwe hobby zoals kite-surfen of geocaching.

Genieten van je vrije tijd zal je goed doen. Je geest, lichaam en ziel zullen zich gelukkiger voelen en dat zal je werk prestaties ook weer verbeteren.

Doe waar je blij van wordt!

 

Hou van jezelf

Jij bent zelf de belangrijkste persoon die je hebt. Als er uiteindelijk niemand meer over is, ben je alleen nog met jezelf. Wees daarom goed voor jezelf en zorg dat je er alles aan doet om jezelf zo goed mogelijk te voelen.

  • Wanneer heb je voor het laatst iets leuks voor jezelf gedaan?
  • Wanneer heb je het beste uit jezelf gehaald?
  • Wanneer is de laatste keer dat je jezelf echt gelukkig hebt gemaakt?
  • Zorg je echt goed voor jezelf?

Deze vragen moet je kunnen beantwoorden zonder er heel lang over na te denken. Als het namelijk te lang duurt, is het waarschijnlijk zo dat je niet goed genoeg voor jezelf zorgt. Hou van jezelf! Wees je eigen beste vriend en zorg dat je dingen doet die goed voor je zijn. Van jezelf houden en gelukkig zijn met jezelf is de belangrijkste factor voor levenslang geluk.

 

Tot slot

Kijk eens op onze blog pagina, we geven regelmatig praktische tips om je leven fijner en bewuster te maken:

https://peoplecoaching.nl/blog/

Of abonneer je hierop zodat ze elke maand in je inbox vallen:

https://peoplecoaching.us11.list-manage.com/subscribe?u=d30db62a0fd8921e2114a0aed&id=5556cbcc0c

Sietske Biesmeijer

Executive Coach - TEAMexpert

Sietske Biesmeijer heeft een samengesteld gezin met 4 kids, runt met man een eigen zaak en werkt meestal fulltime. Is daarnaast coach bij een Landelijke aanbieder, heeft zitting in de Raad van Toezicht van Stichting AlGoed en maakt in haar vrije tijd graag kunst.

Blije en gelukkige mensen presteren beter

Teams functioneren beter als zij blijvend leren en zich blijven ontwikkelen. Als teams en teamleden goede prestaties leveren voegen zij waarde toe aan de organisatie.

Klik hier voor meer informatie

Wij helpen hele grote bedrijven, MKB maar ook kleine organisaties

Leiderschap of leidinggeven?

Ontdek jouw persoonlijk leiderschap in ons eBook “Leiderschap of leidinggeven”. We nemen je mee in vier stappen hoe jij als leidinggevende trouw kunt zijn aan jezelf en jouw kracht kunt gebruiken om anderen leiding te geven. Wanneer jij in beweging komt, volgt de rest vanzelf.