Wat persoonlijke ontwikkeling met geluk te maken heeft…

 

In ons werk is dit natuurlijk een combi die belangrijk is en gelukkig vaak voorkomt. En of het dan om werkgeluk of meer persoonlijk geluk gaat, schijnt niet echt uit te maken. Sterker nog… het blijkt dat ze elkaar versterken.

Voor de laatste blog van dit jaar hebben we enkele klanten gevraagd om op te schrijven hoe persoonlijke ontwikkeling heeft bijgedragen aan hun geluk. Mooie reacties kregen we binnen en voor ons vooral een bevestiging dat we toch echt het mooiste beroep op de wereld hebben 😉

 

Blije en gelukkige mensen presteren beter.

 


 

“We denken vaak GROOT bij het woord ‘geluk’ maar door mijn persoonlijke ontwikkeling traject ben ik me veel meer bewust dat juiste de KLEINE dingen GROOT geluk zijn 😊”

– Docent Verpleegkunde

 


 

“In november hebben wij met het team deelgenomen aan de kennissessie persoonlijk leiderschap. Wat een inspirerende middag. Vanuit diverse casussen hebben we praktijkvoorbeelden besproken en tips en trucs meegekregen hoe we met bepaalde situaties om kunnen gaan, waardoor we als team weer kunnen groeien om onder andere werkgeluk nog verder vorm te geven. Ook het leren nee-zeggen en de manier hoe je dit doet heeft ons weer nieuwe inzichten gegeven. We gaan als team aan de slag met deze nieuwe kennis en met deze quote in ons achterhoofd: “Wat je niet zegt, wordt niet gehoord”.”

– Team Facilitair Bedrijf

 


 

“Ik ben letterlijk in beweging gekomen en daardoor ben ik (wederom letterlijk) lichter geworden. En dat alles met praktisch toepasbare tips en een grote dosis humor.”

– Docent Communicatie

 


 

“Door de coachende gesprekken ben ik me meer bewust geworden van wat ik belangrijk vind in mijn werk en leen. Dit heeft ertoe geleid dat ik de stap heb gezet om te solliciteren op een baan die denk ik beter past bij wat ik belangrijk vind in het werk.”

– Verpleegkundig specialist

 


 

Als je leert los te laten, hou je in een keer veel meer tijd over voor leuke dingen 🙂

 

“Ik liep vast in een samenwerking die ik dacht te hebben, maar dat dit eigenlijk helemaal niet zo’n goede samenwerking bleek te zijn. Heb dus een vorm moeten vinden om het wel werkbaar te maken voor mij, dat betekende dat ik niet meer vanaf kantoor werk maar vanuit huis en een eigen plek elders. Op dit moment hebben wij de tijd niet echt meezitten, maar ik ben ervan overtuigd dat in betere tijden dit zijn vruchten gaat afwerpen.

Het loslaten van het oude, geeft mij veel meer kansen om het op mijn eigen manier te doen en het plezier/geluk weer terug te vinden.”

– Ondernemer

 


 

“Het coachtraject bij PeopleCoaching heeft er bij mij voor gezorgd dat ik de juiste tools aangereikt kreeg, om mijn werk beter en op een prettige manier te kunnen uitoefenen. Daarnaast gaf het traject mij inzichten, die mij geholpen hebben om mijn werk beter in te richten waardoor ik meer werkplezier heb mogen ervaren.”

– Coördinator

 


 

“Eigenlijk weet je het wel, maar toch gaven enkele handvaten voor een betere planning en uitvoering weer rust in mijn hoofd en werkzaamheden terug. Ik voel me hierdoor weer een stuk gelukkiger in mijn werk.”

– Medewerker Techniek

 


 

“Na m’n ziek zijn moest ik opnieuw bedenken wat ik wilde met m’n werk. In mijn zoektocht heb ik verschillende gekke sprongen gemaakt om maar wat te proberen. Dit met de nodige frustraties en opdrachten die eigenlijk niet bij mij bleken te passen. Sietske heeft me geholpen om weer dicht bij mezelf te komen en geen overhaaste acties meer te zetten. Zodat ik echt op zoek kon naar wat ik nu wilde. In de juiste verhouding met privé.

Dat heeft geresulteerd in een gave nieuwe job wat goed bij mij past en waar ik voldoende uitdaging vind om mezelf te blijven ontwikkelen. Grappig genoeg heb ik nu de job waar ik destijds met het starten van m’n HBO V studie in 1997, hoopte terecht te komen.”

– Verpleegkundige meldkamer

 


 

“Van Sietske heb ik geleerd om meer te leven vanuit mijn hart en te vertrouwen op mijn intuïtie, in plaats van alles te beredeneren met mijn hoofd. Ik heb geleerd los te laten en elke dag opnieuw te kiezen voor geluk en tevreden zijn met wat is i.p.v mezelf druk maken over wat was of wat misschien wel gaat komen. Door deze eenvoud heb ik het geluk weer teruggevonden.”

– Teamleider

 


 

“Afgelopen september was ik één van de gelukkigen die mee is geweest met de training ‘persoonlijk leiderschap’ in Oostenrijk. In deze week, met een fantastische groep, kwam ‘mijn eigen ik’ centraal te staan zonder daar zelf bewust op aan te sturen, dat leidde tot bijzondere momenten en een verrijking van mijn leven. Zo werd ik mij onder andere bewust dat mijn persoonlijke missie ook een belangrijke uitwerking heeft op mijzelf; daar word ik wel gelukkig van!”

 

“Ik wil de mensen om mij heen blij en gelukkig maken!”

 

– Operationeel Manager

 


 

“Het coachtraject heeft ervoor gezorgd dat ik dichter bij mezelf mag en kan blijven en hierop kan vertrouwen. Ik heb geleerd om zaken anders te zien en om te draaien. Ik dacht bijvoorbeeld dat ik moeite had met loslaten en zag dit als een zwak punt van mezelf. Ik kan dit nu zien als krachtig van mezelf om zaken zorgvuldig uit handen te geven. Ik heb geleerd om bepaalde denkbeelden in mijn hoofd te leren omdraaien naar het positieve. Deze persoonlijke ontwikkeling heeft bijgedragen aan mijn (werk)geluk.”

– Lector

 


 

“Tijdens een training bij PeopleCoaching heb ik een onverwachte ontdekking gedaan. Onbewust heb ik jaren, decennia zelfs, met een geheim gelopen. Ik heb mij tijdens die training volkomen onverwachts gerealiseerd dat ik daardoor voor anderen maar voor de helft zichtbaar was. Nu ik geen geheim meer heb ben ik opener en directer naar anderen, voor mijn werk een must! Gunstige bijkomstigheid: ik zit nu beter in mijn energie!”

– Praktijkondersteuner Huisartsen

 


 

“Wat ik vooral geleerd heb is luisteren en anticiperen op wat je verteld wordt en zo te zorgen dat je boodschap/mededeling (beter) overkomt.”

– Senior Planner

 


 

Wat je niet zegt, wordt niet gehoord.

 

“Dit vonden wij tijdens de Kennissessie met de afdeling een hele mooie en heeft ook zeker betekenis voor mij persoonlijk namelijk praten en communiceren, immers wat ik niet zeg, vraag of aangeef wordt niet gehoord. Verder heeft het coachtraject mij meer rust gegeven door beter te plannen van taken en zaken. Ook het aangeven van grenzen helpt zeer mee, soms is nee ook een goed antwoord. Daarnaast heb ik geleerd om de dag goed en rustig te beginnen alvorens je te “storten” op het werk, dit help mij echt geweldig de dag door!”

– Medewerker Facilitair Bedrijf

 


 

“Door jullie coaching/training heb inzicht gekregen in hoe ik mijn werk doe. Ik ben hierdoor meer gaan kijken wat ik kan delegeren om zo meer rust in mijn eigen werk te vinden. Mijn collega’s krijgen meer verantwoordelijkheid en uitdaging in hun werk.  Win-Win situatie.”

– Directeur bedrijfsvoering

 


 

Mooie uitspraken van mensen die bij ons een coachtraject, training, kennissessie of leiderschapsweek gevolgd hebben. Lijkt het je wat om met jouw ontwikkeling aan de slag te gaan en te werken aan jouw persoonlijke geluk? Plan dan een koffieafspraak met Peter of Sietske in en ga op onderzoek uit! De moeite waard, zoals je hierboven leest 😊

 

Fijne decembermaand en wie weet tot in 2023!

 

Sietske Biesmeijer

Executive Coach - TEAMexpert

Sietske Biesmeijer heeft een samengesteld gezin met 4 kids, runt met man een eigen zaak en werkt meestal fulltime. Is daarnaast coach bij een Landelijke aanbieder, heeft zitting in de Raad van Toezicht van Stichting AlGoed en maakt in haar vrije tijd graag kunst.

Blije en gelukkige mensen presteren beter

Teams functioneren beter als zij blijvend leren en zich blijven ontwikkelen. Als teams en teamleden goede prestaties leveren voegen zij waarde toe aan de organisatie.

Klik hier voor meer informatie

Wij helpen hele grote bedrijven, MKB maar ook kleine organisaties

Leiderschap of leidinggeven?

Ontdek jouw persoonlijk leiderschap in ons eBook “Leiderschap of leidinggeven”. We nemen je mee in vier stappen hoe jij als leidinggevende trouw kunt zijn aan jezelf en jouw kracht kunt gebruiken om anderen leiding te geven. Wanneer jij in beweging komt, volgt de rest vanzelf.