TEAMwork = mensenwerk

7 manieren om meer te geven in je team

Teamwork is mensenwerk

In een team draait het om doelen, acties en resultaten en niet per definitie om hartelijkheid en vriendelijkheid. Toch gaat het bij goede teams niet alleen om doelen halen maar ook over netwerken en relaties bouwen.

Wie goed doet…

Het is wetenschappelijk bewezen: wie aandacht en liefde geeft aan anderen, leidt zelf een gelukkiger en gezonder leven. Deze mensen leven – statistisch gezien – zelfs langer. Aardig zijn heeft niet alleen effect op je geestelijk welzijn, maar ook op je lichamelijke gezondheid. Binnen je team samenwerken vanuit die uitgangspunten levert dus altijd iets op! Maar hoe doe je dat dan…

7 manieren om meer te geven

  1. Toon dankbaarheid – benoem wat er goed gaat
  2. Geef je ervaring door – hoe kan jij je collega helpen
  3. Vergeef! – zonder vergeving is er bitterheid en wraak
  4. Toon moed – vertrouw op je eigen kunnen
  5. Heb respect voor anderen – geniet van verschillen
  6. Wees loyaal – geef zonder er iets voor terug te verwachten
  7. Luister – elk teamlid wil gehoord worden

“Be grateful.”

Sietske Biesmeijer

Executive Coach - TEAMexpert

Sietske Biesmeijer heeft een samengesteld gezin met 4 kids, runt met man een eigen zaak en werkt meestal fulltime. Is daarnaast coach bij een Landelijke aanbieder, heeft zitting in de Raad van Toezicht van Stichting AlGoed en maakt in haar vrije tijd graag kunst.

Blije en gelukkige mensen presteren beter

Teams functioneren beter als zij blijvend leren en zich blijven ontwikkelen. Als teams en teamleden goede prestaties leveren voegen zij waarde toe aan de organisatie.

Klik hier voor meer informatie

Wij helpen hele grote bedrijven, MKB maar ook kleine organisaties

Leiderschap of leidinggeven?

Ontdek jouw persoonlijk leiderschap in ons eBook “Leiderschap of leidinggeven”. We nemen je mee in vier stappen hoe jij als leidinggevende trouw kunt zijn aan jezelf en jouw kracht kunt gebruiken om anderen leiding te geven. Wanneer jij in beweging komt, volgt de rest vanzelf.