Rust… Iets wat wij als mens maar moeilijk kunnen vinden

 We kunnen eindeloos tobben over dat het niet lekker gaat op het werk. Al maanden plannen we om meer ruimte te creëren in onze agenda’s. Maar de ene taak is nog niet afgerond of de andere dient zich alweer aan.

Dan zijn er nog twijfels over je relaties. Het thuisfront, collega’s, vrienden, alles en iedereen vraagt om tijd. Is dit herkenbaar en wil je het liefst het jaar meteen goed beginnen met meer rust in je hoofd?

Hier zijn 4 tips

  1. Plan dagelijks een vast ontspanningsmoment in je agenda. Loop bijvoorbeeld elke dag na het eten een ommetje in de buurt om je hoofd leeg te maken.
  2. Rust néém je niet, het is een gemoedstoestand. Net zoals een intercity niet in een seconde stil staat, zo werkt het ook met ons brein. Voor het slapengaan een soort cooling down inlassen is belangrijk.
  3. Wat vaker ‘nee’ zeggen, creëert ruimte en dus meer rust.
  4. Probeer goed te zijn in een paar dingen in plaats van in heel veel. Het laatste leidt alleen maar tot middelmatigheid. 

Je kunt je tijd maar één keer besteden. Dus als je iets doet wat je eigenlijk niet wilt, gaat dat ten koste van iets anders. Zeg waar het op staat en verzin geen excuses. Een simpele ‘nee’ is voldoende. Dat recht heb je.

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan eens contact met ons op!

Peter ten Buuren

Executive Coach TEAMexpert

Peter ten Buuren werkt samen met Sietske Biesmeijer als coach en trainer in bedrijfsleven en overheid. Ze trainen groepen op samenwerking en coachen medewerkers op hun persoonlijke effectiviteit. In hun werk stellen zij de mens centraal.

Blije en gelukkige mensen presteren beter

Teams functioneren beter als zij blijvend leren en zich blijven ontwikkelen. Als teams en teamleden goede prestaties leveren voegen zij waarde toe aan de organisatie.

Klik hier voor meer informatie

Wij helpen hele grote bedrijven, MKB maar ook kleine organisaties

Leiderschap of leidinggeven?

Ontdek jouw persoonlijk leiderschap in ons eBook “Leiderschap of leidinggeven”. We nemen je mee in vier stappen hoe jij als leidinggevende trouw kunt zijn aan jezelf en jouw kracht kunt gebruiken om anderen leiding te geven. Wanneer jij in beweging komt, volgt de rest vanzelf.