15 tips om wel lekker te starten na je vakantie

Tegenwoordig is de vakantieperiode bijna van juni – september. Maar de grootste groep gaat toch wel rond de schoolvakanties er op uit. Of in ieder geval is er een werk ‘break’. Super lekker natuurlijk, maar daarna starten gaat niet altijd ff makkelijk, en dat hoeft ook helemaal niet! Om je op weg te helpen hier wat tips.

 

Wat kan je doen om weer lekker op te starten na je vakantie?

 1. Houd prettige vakantiegewoontes zoals lezen en bewegen aan. Zo houd je nog wat langer dat relaxte gevoel en die bewuste vakantie ‘vibe’.
 2. Start je eerste dag rustig op.
 3. Houd je eerste dag als het even kan helemaal vrij van afspraken.
 4. Geef jezelf de eerste week de tijd om er weer in te komen. Het is echt niet nodig om direct 100% aan te staan en weer vol in je takenlijst te duiken.
 5. Wees sociaal: klets met collega’s, neem de tijd om te luisteren hoe hun vakantie was en vertel je leukste vakantie anekdote.
 6. Laatje mailbox in het begin nog even dicht.
 7. Je hebt voor je vakantie waarschijnlijk taken ingepland voor als je terugkomt, kijk daar eerst eens naar en ga doen wat het meest belangrijk is of plan dit in.
 8. Zorg dat je de tijd neemt voor een lekkere en gezonde lunch.
 9. Neem tijd om te acclimatiseren. Je tempo is in je vrije tijd waarschijnlijk anders dan op je werk.
 10. Ook heb je in de vakantie waarschijnlijk minder van je brein gevraagd dan op een normale werkdag. Weer ff wennen dus!
 11. Maak je mailbox ‘schoon’. Ben je er voor je vakantie niet aan toegekomen. Nu is het er een goed moment!
 12. Kijk in welk project je écht zin hebt of energie van krijgt en begin daarmee.
 13. Gun jezelf diverse momenten om na te genieten van je vakantie. Misschien een vakantiefoto als screensaver…
 14. Als je na drie dagen werken niet meer kan herinneren hoe je vakantie was, doe je iets niet goed. Napret is ook belangrijk én geeft je goeie energie. Kijk weer even naar je vakantiefoto’s of maak het lekkere gerecht dat je in de vakantie hebt gegeten eens na.
 15. Leuke ideeën opgedaan tijdens je vakantie? Maar er taken van en plan ze in.

 

Don’t just be busy. Be productive.

 

Wist je dat…

Sietske Biesmeijer

Executive Coach - TEAMexpert

Sietske Biesmeijer heeft een samengesteld gezin met 4 kids, runt met man een eigen zaak en werkt meestal fulltime. Is daarnaast coach bij een Landelijke aanbieder, heeft zitting in de Raad van Toezicht van Stichting AlGoed en maakt in haar vrije tijd graag kunst.

Blije en gelukkige mensen presteren beter

Teams functioneren beter als zij blijvend leren en zich blijven ontwikkelen. Als teams en teamleden goede prestaties leveren voegen zij waarde toe aan de organisatie.

Klik hier voor meer informatie

Wij helpen hele grote bedrijven, MKB maar ook kleine organisaties

Leiderschap of leidinggeven?

Ontdek jouw persoonlijk leiderschap in ons eBook “Leiderschap of leidinggeven”. We nemen je mee in vier stappen hoe jij als leidinggevende trouw kunt zijn aan jezelf en jouw kracht kunt gebruiken om anderen leiding te geven. Wanneer jij in beweging komt, volgt de rest vanzelf.