Brein maakt overuren?

Tobben dat het niet lekker gaat op je werk. Al maanden van plan meer ruimte te creëren in je agenda. De ene taak is nog niet afgerond of de andere dient zich al weer aan. Twijfels over je relatie. Het thuisfront, collega’s , vrienden, iedereen en alles vraagt om tijd. Is dit herkenbaar?

Rust

Waarom lukt het toch zo moeilijk om rust te vinden? Gebruik juist deze periode eens om je rustthermometer te checken. Gaat het zoals jij wilt of heb je toch hulp nodig om meer stress of een burn-out te voorkomen.

Gratis check up in zomermaanden

In augustus en september bieden Peter en Sietske op donderdagen een gratis check up aan. Gewoon een goed gesprek op een terras (in de zon). Geef je per email op, er is beperkt plaats.

Wil je nu al meer rust in je hoofd?

 1. de beste manier om de rompslomp van de dag te vergeten is door ontspanning in je dagelijkse leven te integreren.
 2. rust néém je niet, het is een gemoedstoestand. Net zoals een intercity niet in een seconde stil staat, zo werkt het ook met ons brein. Voor het slapengaan een soort cooling down in lassen is belangrijk
 3. wat vaker ‘nee’ zeggen creëert ruimte en dus meer rust.

Werkdruk test

Dat rust veel te maken heeft met werkdruk snapt iedereen. Hier kun je snel jouw werkdruk te testen.

Kom eens langs

Wanneer de werkdruk te hoog blijft raak je langzaam opgebrand en wordt je vaker of langer ziek. Reageer tijdig en kom voor een oplossingsgericht gesprek voor het verbeteren van de situatie. info@peoplecoaching.nl of bel Peter of Sietske.

 

Morgen is de drukste dag van de week

 

Nee zeggen kan meer rust opleveren

wil jij makkelijker nee zeggen

 • realiseer goed dat je de tijd maar één keer kunt besteden, dus als je iets doet wat je eigenlijk niet wilt, gaat het ten koste van iets anders. ‘Ja’ zeggen tegen overwerken, betekent ‘nee’ zeggen tegen samen eten met het gezin.
 • zeg waar het op staat. Verzin geen excuses. Een korte ‘nee’ is voldoende. Dat recht heb je. Staat de persoon dicht bij je, dan kun je een korte toelichting geven.
 • probeer goed te zijn in een paar dingen, in plaats van in heel veel. Het laatste leidt alleen maar tot middelmatigheid.

Maak een afspraak om te ontdekken of coaching iets voor jou is. Persoonlijke ontwikkeling kan jou helpen beter met je grenzen om te gaan en gelukkiger te worden.

Wist je dat…

 • wij goed zijn in het begeleiden van je persoonlijke ontwikkeling!
 • je hier leest welke coachproducten wij voor jou hebben.
 • wij je graag helpen nog succesvoller te worden!
 • deze blog over Tips voor meer geluk vast ook interessant voor je is
 • je hier meer informatie over ons vindt
 • Peter 06-29091861 of Sietske 06-40369922 graag met je in gesprek gaan hierover.

Sietske Biesmeijer

Executive Coach - TEAMexpert

Sietske Biesmeijer heeft een samengesteld gezin met 4 kids, runt met man een eigen zaak en werkt meestal fulltime. Is daarnaast coach bij een Landelijke aanbieder, heeft zitting in de Raad van Toezicht van Stichting AlGoed en maakt in haar vrije tijd graag kunst.

Blije en gelukkige mensen presteren beter

Teams functioneren beter als zij blijvend leren en zich blijven ontwikkelen. Als teams en teamleden goede prestaties leveren voegen zij waarde toe aan de organisatie.

Klik hier voor meer informatie

Wij helpen hele grote bedrijven, MKB maar ook kleine organisaties

Leiderschap of leidinggeven?

Ontdek jouw persoonlijk leiderschap in ons eBook “Leiderschap of leidinggeven”. We nemen je mee in vier stappen hoe jij als leidinggevende trouw kunt zijn aan jezelf en jouw kracht kunt gebruiken om anderen leiding te geven. Wanneer jij in beweging komt, volgt de rest vanzelf.