Emoties zijn net als vis

De winter is nog in volle gang en hij duurt ook nog even. Voor de één lekker genieten van warme chocolademelk, de gordijnen dicht en open haard aan. Voor de ander wachten op het voorjaar. Hoe zit dat trouwens op je werk? Hoe is de sfeer? Hoe blijf jij je goed voelen in deze maanden?

 

Emoties op de werkvloer

Positief met elkaar omgaan is natuurlijk reuze fijn. Maar dat is nou eenmaal niet de realiteit. Het schijnt zelfs dat teamleden beter presteren als ze hun negatieve emoties laten zien. Vooral als er slechte gevoelens met elkaar gedeeld worden, blijkt dat ze ook beter problemen met elkaar kunnen oplossen, meer informatie met elkaar delen én zich meer verbonden voelen met elkaar. Ingehouden boosheid bijvoorbeeld is een enorme energievreter. Het kan zoveel moeite kosten om niet zichtbaar kwaad te worden, dat zelfs het afweersysteem daaronder lijdt en het risico op ziektes stijgt. Resultaat? Collega’s die niet meer met elkaar praten of zelfs niet meer samenwerken. Of personeel dat zich ziek meldt vanwege een slechte sfeer.

Een keertje iemand stevig de waarheid zeggen, helpt om de energie dan weer te laten stromen. Als dit niet mogelijk is, dan helpt een flinke wandeling, sporten, het van je afschrijven of een andere afleiding ook vaak. Mediteren kan helpen om rustig te blijven als je boos bent. De neuroloog die dit fenomeen wetenschappelijk onderbouwde voorspelt dat in 2050 mentale training net zo belangrijk zal zijn als fysieke training.

 

Wat doe je dan met emoties?

Dat is wel heel persoonlijk. Maar dat je er iets mee doet is wel het meest gezond.

  1. Spreek uit waar je mee zit! Dat hoeft niet direct tegen de persoon waar je de emotie bij ervaart. Vraag aan iemand of je even je verhaal mag doen, zonder dat de ander meteen een reactie, oplossing of mening geeft.
  2. Schrijf de emotie van je af. Een e-mail of brief schrijven naar de persoon waar je erg boos of teleurgesteld op bent helpt. Verstuur de brief echter niet, of pas een dag later als je niet meer midden in die emotie zit en de brief goed hebt nagelezen.
  3. Ga een blokje om, ontdek bij jezelf wat het nu precies is dat je dwars zit. En is dit terecht? Onderzoek ook eens de kant van de ander. Hoe heeft hij dit bedoeld? Door dit lopend te doen activeer je beide hersenhelften en vallen er eerder ‘kwartjes’.
  4. Kies voor een activiteit. Emoties hebben de neiging om vast te gaan zitten als je er niets mee doet. Lekker een rondje hardlopen, potje voetbal of meezingen met een rocknummer kan flink opluchten.
  5. En… emoties zijn net als vis – vers het lekkerst. Ga dus niet eindeloos broeden op wat je met je emotie wilt doen. Kies iets van de bovenstaande tips, slaap er een nachtje over en ga dan naar de persoon in kwestie voor een gesprek. En onthoud… hoor en wederhoor.

 

Emoties zijn net als vis – vers het lekkerst

 

Werken aan jouw stressniveau?

Wist je dat in onze drukke maatschappij steeds meer mensen nieuwsgierig zijn naar meditatie. Dat is niet voor niets. Mediteren is niet moeilijk, een paar minuten oefenen per dag zorgt al voor resultaat. Ben jij niet gelukkig het het stressniveau dat jij in je werk ervaart? Lees dan eens dit blog over mediteren en ga aan de slag met de eenvoudige meditatie oefening. Wil je op de lange termijn anders met stressvolle situaties omgaan, dan is het Personal Development traject iets voor jou.

 

Wist je dat…

 

P.S. Er zijn geen vissen gewond geraakt bij het schrijven van deze blog.

Sietske Biesmeijer

Executive Coach - TEAMexpert

Sietske Biesmeijer heeft een samengesteld gezin met 4 kids, runt met man een eigen zaak en werkt meestal fulltime. Is daarnaast coach bij een Landelijke aanbieder, heeft zitting in de Raad van Toezicht van Stichting AlGoed en maakt in haar vrije tijd graag kunst.

Blije en gelukkige mensen presteren beter

Teams functioneren beter als zij blijvend leren en zich blijven ontwikkelen. Als teams en teamleden goede prestaties leveren voegen zij waarde toe aan de organisatie.

Klik hier voor meer informatie

Wij helpen hele grote bedrijven, MKB maar ook kleine organisaties

Leiderschap of leidinggeven?

Ontdek jouw persoonlijk leiderschap in ons eBook “Leiderschap of leidinggeven”. We nemen je mee in vier stappen hoe jij als leidinggevende trouw kunt zijn aan jezelf en jouw kracht kunt gebruiken om anderen leiding te geven. Wanneer jij in beweging komt, volgt de rest vanzelf.