Meer zelfinzicht

Heb je al een paar keer gekozen voor de verkeerde baan? Voelen mensen zich regelmatig gekwetst door iets wat jij zegt? Heeft een collega zich alweer boos van je afgekeerd? Grote kans dat je het bij jezelf moet zoeken: wat gaat er mis?

Jouw valkuil?

Misschien heb jij de neiging om telkens in dezelfde valkuil te stappen of dezelfde fout te maken. Probeer je daar dan bewust van te worden. Het is heel menselijk om de schuld bij een ander of de situatie te leggen. Of om de fout te vergoelijken. Maar het is raadzaam om ook eens de hand in eigen boezem te steken. Om te onderzoeken wat jouw aandeel in het geheel is.

Neem je verantwoordelijkheid!

Grijp het eerst het beste incident aan om hier een stap in te zetten.
Erken de mogelijkheid dat het misschien aan jou kan liggen en kijk open naar de situatie.
Analyseer, wat gebeurde er nu precies, waar ging het mis of liep het uit de hand. Wat was daarin de rol van de ander en ook: wat was mijn eigen aandeel?
Op deze manier schuif je het niet van je af maar neem je de verantwoordelijkheid voor wat er mis ging. Blijft het mis gaan, schakel dan ons in…! Wij hebben diverse producten waarbij je anders leert omgaan met je communicatie, bewuster kiest wat je wilt bereiken en ontdekt wat voor jou goed werkt. Succes verzekerd!

Kijk eens bij onze producten

 

We don’t see things the way they are,
we see things the way we are!

 

 

5 tip voor meer zelfinzicht
  1. Treed uit je comfortzone. Je leert het meest uit ervaringen en tegenslagen. Hoe meer nieuwe ervaringen, hoe groter je zelfkennis.
  2. Vraag feedback aan anderen. Hoe jij jezelf ziet is niet altijd hoe anderen jou zien. Gebruik je omgeving als klankbord. Wat zijn volgens hun jouw sterktes en valkuilen?
  3. Doe aan aan mindfulness. Je blokkeert even alle invloeden van buitenaf en komt tot jezelf. De ideale manier om aan zelfreflectie te doen.
  4. Neem verantwoordelijkheid. Als je heftig reageert, kijk eens naar jezelf. Wat is het dat je zo overstuur maakt in plaats van dit te projecteren op een ander. Je hebt zelf de kracht om te veranderen!

Wist je dat…
  • AIs goed samenwerken binnen het team bij jou een probleem is, je goed bij ons terecht kunt!
  • Je hier meer info vindt over onze TEAMtrajecten
  • Wij er graag met jou een succesvol team van maken!
  • Peter 06-29091861 of Sietske 06-40369922 graag bij je langskomen hiervoor.
  • als je meer wilt lezen hierover dit blog ook info geeft

Sietske Biesmeijer

Executive Coach - TEAMexpert

Sietske Biesmeijer heeft een samengesteld gezin met 4 kids, runt met man een eigen zaak en werkt meestal fulltime. Is daarnaast coach bij een Landelijke aanbieder, heeft zitting in de Raad van Toezicht van Stichting AlGoed en maakt in haar vrije tijd graag kunst.

Blije en gelukkige mensen presteren beter

Teams functioneren beter als zij blijvend leren en zich blijven ontwikkelen. Als teams en teamleden goede prestaties leveren voegen zij waarde toe aan de organisatie.

Klik hier voor meer informatie

Wij helpen hele grote bedrijven, MKB maar ook kleine organisaties

Leiderschap of leidinggeven?

Ontdek jouw persoonlijk leiderschap in ons eBook “Leiderschap of leidinggeven”. We nemen je mee in vier stappen hoe jij als leidinggevende trouw kunt zijn aan jezelf en jouw kracht kunt gebruiken om anderen leiding te geven. Wanneer jij in beweging komt, volgt de rest vanzelf.