Onbegrepen teamleden

Het voordeel van een klus doen met een team is dat er meerdere teamleden zijn. Je hoeft dus niet alles zelf te kunnen. Elk teamlid brengt naast zijn eigen kwaliteiten en vaardigheden ook een pakket aan eigenschappen mee die aangeboren zijn. Houd je daar rekening mee, dan gaat je team beter functioneren omdat iedereen doet waar hij goed in is. Let je niet op deze eigenschappen dan voelen teamleden zich vaak onbegrepen en ongezien.

Herkenbare problemen

Het schiet niet op met ons team… vergaderingen leveren weinig op, we weten niet meer hoe we verder moeten, we zijn pissig op elkaar. Allemaal gevoelens die je kunt hebben als je met anderen samenwerkt. Voor een deel horen die gevoelens er bij. Het zijn signalen dat het werk van het team bijgestuurd moet worden. Nemen teamleden niet de verantwoordelijkheid om naar hun gevoelens van ergernis te luisteren en er iets mee te doen, dan ontstaan er problemen in het team. Op de lange termijn kost dit veel tijd, energie én geld!

Dé oplossing > bewust gedrag

In een goed functionerend team zijn teamleden zich bewust van hun eigen kwaliteiten, vaardigheden en eigenschappen én die van de ander! Deze gebruik je dan om echt goed samen te werken. Elkaars eigenschappen respecteren en waarderen en ieder zoveel mogelijk laten werken op die manier die bij hem past, levert het beste resultaat. Dit scheelt tijd, energie én geld! Houd dan ook rekening hiermee als je gaat plannen en taken verdelen.

waar ben je nou
helemaal mee bezig

Ken je gebruiksaanwijzing

En als jij je gebruiksaanwijzing kent en deelt, levert dit veel duidelijkheid op. Kun je makkelijker je grenzen aangeven en lever je sneller, mooiere resultaten. Kortom, je bent van meerwaarde voor je team!

Tip

Vraag aan het begin van een nieuw project aan ieder teamlid zijn gebruiksaanwijzing. Hoe moet het team met jou omgaan? Presenteer dit dan aan elkaar. Bijvoorbeeld: mij moet je na een vergadering een half uur even niet storen, of, lastige klussen doe ik het liefst in de ochtend, of, op e-mails reageer pas in de middag.
Dus…ken jezelf én je collega met wie je de klus klaart!
Succes verzekerd!

Wist je dat…

  • AIs goed samenwerken binnen het team bij jou een probleem, je goed bij ons terecht kunt!
  • Je hier meer info vindt over onze TEAMtrajecten
  • Wij er graag met jou een succesvol team van maken!
  • Peter 06-29091861 of Sietske 06-40369922 graag bij je langskomen hiervoor.

Sietske Biesmeijer

Executive Coach - TEAMexpert

Sietske Biesmeijer heeft een samengesteld gezin met 4 kids, runt met man een eigen zaak en werkt meestal fulltime. Is daarnaast coach bij een Landelijke aanbieder, heeft zitting in de Raad van Toezicht van Stichting AlGoed en maakt in haar vrije tijd graag kunst.

Blije en gelukkige mensen presteren beter

Teams functioneren beter als zij blijvend leren en zich blijven ontwikkelen. Als teams en teamleden goede prestaties leveren voegen zij waarde toe aan de organisatie.

Klik hier voor meer informatie

Wij helpen hele grote bedrijven, MKB maar ook kleine organisaties

Leiderschap of leidinggeven?

Ontdek jouw persoonlijk leiderschap in ons eBook “Leiderschap of leidinggeven”. We nemen je mee in vier stappen hoe jij als leidinggevende trouw kunt zijn aan jezelf en jouw kracht kunt gebruiken om anderen leiding te geven. Wanneer jij in beweging komt, volgt de rest vanzelf.