Hoe krijg ik inspiratie

Soms ben je het even allemaal kwijt. Vaak te druk met de waan van de dag, laat jij je alleen maar leiden door projecten die af moeten, mensen die hulp nodig hebben, organisatie beslissingen die vooral (papier)werk opleveren. En is de inspiratie even ver te zoeken.

Inspiratie voor je werk, om het leuk te hebben in je werk, inspiratie voor je privé tijd. Voor je het weet, zit je elke vrije tijd gezapig voor je uit te kijken, van verveling weer sport of Netflix te kijken en kom je niet meer toe aan de dingen die je eigenlijk belangrijk vindt.

 

Inspiratio

Inspiratie komt van het Latijnse inspiratio wat letterlijk betekent: inblazing, goddelijke ingeving. Synoniemen zijn inspireren, inblazen, inboezemen of aanvuren. Het schijnt met een inademing te maken te hebben. En dat is natuurlijk een mooi begin. Als je even niet meer weer waar je jouw inspiratie vandaan moet halen. Als je uitgeblust van alle acties ‘die je moet doen’ op de bank zit, is een inademing een mooi begin.

Heel bewust je adem volgen, geeft tijd en ruimte. Focus op inademing zorgt dat je meer in het hier en nu bent. Het is voor mij de meest eenvoudige manier van meditatie. Het helpt me in stressvolle of drukke tijden door heel bewust 5 minuten te focussen op mijn ademhaling.

 

Inspiratie in de praktijk – 5 tips

Van tijd tot tijd heeft iedereen wel eens een periode van ongeïnspireerd zijn. No worries, het komt vanzelf wel weer op gang. Wil je toch jezelf in de goeie richting brengen, kies dan waar jij inspiratie voor wilt hebben en ga aan de slag met één van deze tips!

 1. Niet nadenken

Nadenken is misschien wel de grootste killer van inspiratie. Stop daarmee, ga iets ontspannends doen of focus je heel bewust op iets actiefs met je lijf. Zo activeer je beide hersenhelften en kom je vaker (onbewust) tot nieuwe inzichten.

 1. Onderzoek!

Inspiratie laat zich namelijk niet dwingen. Ontdek dus welke omstandigheden of bezigheden jou helpen om je inspiratie weer op gang te brengen.

 1. Stop jezelf te belemmeren

Maak jij je druk, ervaar je stress. Dit werkt belemmerend op je creativiteit. Zoek hoe jij kunt ontspannen, misschien met sport, sauna, weekendje weg, of gewoon met niets doen.

 1. Out of the box

Stel jezelf eens bloot aan een andere omgeving, andere prikkels. Door andere invloeden ontstaan er vaak andere verbanden in je brein.

 1. Doe gewoon je ding

Heb je even geen inspiratie, ga dan niet op de bank zitten wachten. Doe gewoon je ding… Vaak krijg je de beste ideeën als je je er niet op focust. Dus tijdens een autorit, muziek luisteren, onder de douche of tijdens het sporten.

 

Laat soms even de boel de boel en doe wat zonder doel

 

Wat verder ook leuk is om te weten, is dat…

 • wij goed zijn in het begeleiden van jouw persoonlijke ontwikkeling!
 • je hier leest welke coachproducten wij voor jou hebben.
 • wij je graag helpen nog succesvoller te worden!
 • deze blog over Tips voor meer geluk vast ook interessant voor je is
 • je hier meer informatie over ons vindt
 • Peter 06-29091861 of Sietske 06-40369922 graag met je in gesprek gaan hierover.

Sietske Biesmeijer

Executive Coach - TEAMexpert

Sietske Biesmeijer heeft een samengesteld gezin met 4 kids, runt met man een eigen zaak en werkt meestal fulltime. Is daarnaast coach bij een Landelijke aanbieder, heeft zitting in de Raad van Toezicht van Stichting AlGoed en maakt in haar vrije tijd graag kunst.

Blije en gelukkige mensen presteren beter

Teams functioneren beter als zij blijvend leren en zich blijven ontwikkelen. Als teams en teamleden goede prestaties leveren voegen zij waarde toe aan de organisatie.

Klik hier voor meer informatie

Wij helpen hele grote bedrijven, MKB maar ook kleine organisaties

Leiderschap of leidinggeven?

Ontdek jouw persoonlijk leiderschap in ons eBook “Leiderschap of leidinggeven”. We nemen je mee in vier stappen hoe jij als leidinggevende trouw kunt zijn aan jezelf en jouw kracht kunt gebruiken om anderen leiding te geven. Wanneer jij in beweging komt, volgt de rest vanzelf.