Bijen hebben geen coach

Onze toekomstige werkmaatschappij zoekt mensen die zelfstandig werken, zelfsturende teams, flexwerkers, alleen werkende zzp-ers, enzovoort. Daarnaast moeten wij hetzelfde werk ook echt met minder mensen kunnen doen.

Druk zijn of druk doen

Veel teams hebben de neiging om hun team uit te breiden omdat ze het heel druk hebben. Maar is dat wel werkelijk de oplossing of smeren zij hun werkzaamheden uit over de hoeveelheid uren die ze hebben. Is het de beleving dat wij werktijd te kort hebben en onder een hoge werkdruk moeten presteren of is het werkelijk zo. Als je er nuchter naar kijkt dan maken wij mekaar gek. Natuurlijk moeten wij tegenwoordig met minder mensen hetzelfde werk doen. Maar kijk eens naar wat er geschrapt kan worden of wat minder efficient gaat. Daarnaast zijn er ook wel heel veel vergaderingen, eindeloze protocollen en wat we allemaal nog meer verzinnen, die ervoor zorgen dat wij met elkaar heel druk zijn en ons heel druk voelen.

Haal het beste in jezelf naar boven

Bijen hebben geen coach nodig. Hun communicatie verloopt prima, de taken zijn goed verdeeld en ieder weet wat er te doen staat. Wil jij in je team zo werken, blijven uitblinken en doen waar je goed in bent? Wil jij blij en gelukkig leven en naast werktijd ook privetijd overhouden… Dan kan een coach je goed helpen. Coaches blinken uit in goede communicatie, het vereenvoudigen van werkprocessen, het herkennen van talenten en kwaliteiten en leren je beter samenwerken. Een coach haalt het beste in jou naar boven zodat jij als vanzelf gaan uitblinken…

Uitblinken als team?

1. Zorg dat jouw team weet welke behoeften er zijn en welke taken er moeten worden uitgevoerd
2. Zorg voor zoveel mogelijk multifunctionele teamleden en een enkele specialist
3. En geef het goede voorbeeld: communiceer belangrijke informatie direct!

Peter ten Buuren

Executive Coach TEAMexpert

Peter ten Buuren werkt samen met Sietske Biesmeijer als coach en trainer in bedrijfsleven en overheid. Ze trainen groepen op samenwerking en coachen medewerkers op hun persoonlijke effectiviteit. In hun werk stellen zij de mens centraal.

Blije en gelukkige mensen presteren beter

Teams functioneren beter als zij blijvend leren en zich blijven ontwikkelen. Als teams en teamleden goede prestaties leveren voegen zij waarde toe aan de organisatie.

Klik hier voor meer informatie

Wij helpen hele grote bedrijven, MKB maar ook kleine organisaties

Leiderschap of leidinggeven?

Ontdek jouw persoonlijk leiderschap in ons eBook “Leiderschap of leidinggeven”. We nemen je mee in vier stappen hoe jij als leidinggevende trouw kunt zijn aan jezelf en jouw kracht kunt gebruiken om anderen leiding te geven. Wanneer jij in beweging komt, volgt de rest vanzelf.