Nieuwe doelen

Er zijn momenten die zich goed lenen voor het stellen van nieuwe doelen in het leven. Zoals met nieuwjaar, een verjaardag of een vakantie. De vakantie is het meest geschikt omdat je daarin de dagelijkse routine van je af gooit en – als het goed is – even helemaal tot rust komt.

Met nieuwe ogen

Zo’n periode creëert vaak de juiste omstandigheden om met nieuwe ogen naar de toekomst te kijken. Stel jezelf eens de vraag: hoe wil ik dat het komende half jaar eruit ziet voor mij? Wat wil ik anders zien bij mijn teamleden? Focus je dan vooral op het gevoel dat je wilt ervaren. De activiteiten kun je later wel invullen. Als je helder hebt wat je wilt ervaren, wat het je oplevert, is het makkelijker om ervoor te kiezen. Kortom: hoe wil jij je de komende maanden voelen. Bijvoorbeeld

 • meer ontspannen
 • of juist meer gefocust
 • geïnspireerd
 • vrolijk
 • meer ‘in verbinding met anderen’

Onderzoek jezelf

In een periode dat je niet in je dagelijkse routine zit, neem je eerder de tijd om hierover bij jezelf te rade te gaan. Natuurlijk kun je ook je omgeving inschakelen, vraag eens welke ervaring ze jou het meest gunnen bijvoorbeeld. Bij die gevoelens zoek je vervolgens de activiteiten.
Dus

 • wil jij meer ontspannen op je werk zijn, zorg dan voor een relaxte werksfeer
 • wil jij je meer focussen, deel je tijd dan goed in en verwijder alle afleiding
 • wil je geïnspireerd worden, plan dan inspiratiesessies met collega’s in onze Disney Strategie is een goeie hiervoor
 • of wil je vrolijker zijn op je werk, kijk dan eens hoe jij je werkomgeving ‘vrolijker’ kunt maken

En dan… inplannen!!

Er is wel een agenda voor nodig. Als je niet inplant wat je wilt ondernemen, is de kans groot dat je goede voornemens straks stranden in de dagelijkse sleur… Plan voor de komende maanden reminders en acties in en check na een half jaar wat het je heeft opgeleverd. Kortom: voel, bedenk en kom in actie! Is dit lastig, kijk dan eens hier 

Naar Oostenrijk?

Wil jij met jezelf aan de slag op het gebied van doelen stellen? Dan is een week samen met andere ondernemers en managers én daarbij ook weg van je werkplek vast iets voor je! Ga mee naar Oostenrijk voor onze training Persoonlijk Leiderschap. In mei en oktober geven wij deze training.
Garantie: onze trainingen in Oostenrijk gaan altijd door. We vinden het zelf namelijk veel te leuk!!

 

Als jij je nergens op richt
zul je het altijd raken!

 

Wist je dat…

 • je voor Persoonlijk Leiderschap goed bij ons terecht kunt!
 • je hier meer info vindt over onze training naar Oostenrijk
 • je ook individueel met dit traject met je Persoonlijk Leiderschap aan de slag kan
 • als je moeite met planner hebt dit misschien iets voor je is…
 • wij helpen graag om jou nog succesvoller te maken!
 • Peter 06-29091861 of Sietske 06-40369922 graag bij je langskomen hiervoor.

Sietske Biesmeijer

Executive Coach - TEAMexpert

Sietske Biesmeijer heeft een samengesteld gezin met 4 kids, runt met man een eigen zaak en werkt meestal fulltime. Is daarnaast coach bij een Landelijke aanbieder, heeft zitting in de Raad van Toezicht van Stichting AlGoed en maakt in haar vrije tijd graag kunst.

Blije en gelukkige mensen presteren beter

Teams functioneren beter als zij blijvend leren en zich blijven ontwikkelen. Als teams en teamleden goede prestaties leveren voegen zij waarde toe aan de organisatie.

Klik hier voor meer informatie

Wij helpen hele grote bedrijven, MKB maar ook kleine organisaties

Leiderschap of leidinggeven?

Ontdek jouw persoonlijk leiderschap in ons eBook “Leiderschap of leidinggeven”. We nemen je mee in vier stappen hoe jij als leidinggevende trouw kunt zijn aan jezelf en jouw kracht kunt gebruiken om anderen leiding te geven. Wanneer jij in beweging komt, volgt de rest vanzelf.