Overdenk je werkgeluk

Je vakantieperiode kun je goed gebruiken om zinvolle zaken te overdenken. Zoals terugkijken, vooruitkijken, jouw rol binnen je team, jezelf evalueren, je volgende stap visualiseren… Een andere omgeving zorgt voor andere input. Een andere invalshoek voor nieuwe en frisse inzichten!

Hoe vergroot je het geluk op je werk?
Werkgeluk is essentieel voor je algehele welzijn en productiviteit. Daarnaast maakt het je als mens gewoon gelukkiger als je lekker werkt en blij en tevreden thuis komt na je arbeid! Hieronder staan enkele onderdelen van werkgeluk om te overdenken en tegelijk de tips toe te passen 😉

 

10 onderdelen van werkgeluk

  1. Zorg voor een gezonde werk-privé balans
    Het is cruciaal om een evenwicht te vinden tussen werk en privéleven. Dit betekent niet alleen fysiek maar ook mentaal loskomen van je werk wanneer je thuis bent. Neem de tijd om te ontspannen en te genieten van activiteiten buiten het werk.
  2. Daag jezelf uit
    Probeer nieuwe taken en uitdagingen aan te gaan. Dit kan je energie en motivatie verhogen. Het voltooien van een moeilijke klus kan je een gevoel van voldoening en trots geven.
  3. Creëer een inspirerende werkplek
    Zorg ervoor dat je werkplek je energie geeft in plaats van wegneemt. Dit kan variëren van een opgeruimde en georganiseerde werkruimte tot het toevoegen van persoonlijke en inspirerende elementen zoals planten of kunstwerken.
  4. Onderhoud goede relaties met collega’s
    Neem de tijd om op een leuke manier met je collega’s om te gaan. Dit kan zo simpel zijn als een koffiepauze of een kort gesprek. Goede relaties op het werk kunnen je werkplezier aanzienlijk verhogen.
  5. Focus op je persoonlijke ontwikkeling
    Investeer in jezelf door trainingen en coaching te volgen. Dit kan je helpen om nieuwe vaardigheden te leren en je zelfbewustzijn te vergroten, wat bijdraagt aan je werkgeluk.
  6. Neem complimenten aan
    Leer om complimenten te accepteren en waardeer wat het over jou zegt. Dit kan je zelfvertrouwen en motivatie verbeteren.
  7. Omring jezelf met positieve mensen
    Positieve en inspirerende mensen om je heen hebben een groot effect op je eigen gemoedstoestand. Wees nieuwsgierig en kijk hoe anderen zaken aanpakken. Dit kan je een nieuwe kijk op je eigen werk geven.
  8. Luister en communiceer effectief
    Effectieve communicatie is essentieel voor een gezonde werkomgeving. Luister aandachtig naar je collega’s en geef duidelijk je eigen standpunten aan. Dit kan misverstanden voorkomen en de samenwerking verbeteren.
  9. Plan en organiseer je werk
    Een goede planning en organisatie kunnen stress verminderen en je helpen om efficiënter te werken. Stel duidelijke doelen en prioriteiten om je werkdag beter te beheren.
  10. Blijf positief en realistisch
    Onderzoek zowel de positieve als de negatieve aspecten van je werk. Door een evenwichtig beeld te krijgen, kun je beter beslissen waar je verbeteringen kunt aanbrengen om je werkgeluk te vergroten.

 

Ontdek meer van jezelf!

Werkgeluk komt niet vanzelf; het vraagt om bewuste inspanning en aandacht. Door deze tips te volgen, kun je stap voor stap werken aan een gelukkiger en productiever werkleven. Voor meer informatie en begeleiding kun je natuurlijk terecht bij ons.

 

Elke maand onze tips ontvangen?

Abonneer je hier op onze blog, dan valt ie elke maand in je inbox!

 

Wat verder ook leuk is om te weten, is dat…

Sietske Biesmeijer

Executive Coach - TEAMexpert

Sietske Biesmeijer heeft een samengesteld gezin met 4 kids, runt met man een eigen zaak en werkt meestal fulltime. Is daarnaast coach bij een Landelijke aanbieder, heeft zitting in de Raad van Toezicht van Stichting AlGoed en maakt in haar vrije tijd graag kunst.

Blije en gelukkige mensen presteren beter

Teams functioneren beter als zij blijvend leren en zich blijven ontwikkelen. Als teams en teamleden goede prestaties leveren voegen zij waarde toe aan de organisatie.

Klik hier voor meer informatie

Wij helpen hele grote bedrijven, MKB maar ook kleine organisaties

Leiderschap of leidinggeven?

Ontdek jouw persoonlijk leiderschap in ons eBook “Leiderschap of leidinggeven”. We nemen je mee in vier stappen hoe jij als leidinggevende trouw kunt zijn aan jezelf en jouw kracht kunt gebruiken om anderen leiding te geven. Wanneer jij in beweging komt, volgt de rest vanzelf.