Investeer in jezelf #vanGOEDnaarBETER

Jezelf ontwikkelen is fantastisch. Het zorgt ervoor dat je beter in je vel zit, meer zelfvertrouwen krijgt en je prestaties verbeteren. Soms kan het een lastig proces zijn. Vooral als je wel wilt ontwikkelen, maar niet echt weet waar je moet beginnen. Onderstaande punten kunnen dan een ingang zijn voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

 

Vraag jezelf eens af

 • Hobbelt mijn leven door of kies ik bewust voor wat ik doe?
 • Wat zijn mijn kansen voor de toekomst bij dit bedrijf?
 • Wat wil ik nog leren?
 • Welke barrières heb ik en wil ik uit de weg ruimen?
 • Waar ben ik goed in en wil ik nog beter in worden?
 • Wat is een goede investering qua opleiding?
 • Waar loop ik regelmatig tegenaan en wil ik graag vanaf?
 • Laat ik in mijn werk wel zien waar ik goed in ben?

Over welke van de bovenstaande punten ga je nadenken, welke spreken je aan of wil je mee aan de slag? Dat is dan een mooi uitgangspunt om je ontwikkeling mee te starten.

 

Plan van Aanpak


1. Weet wat je wilt

Je hebt de vrijheid om je eigen leven in te richten, ook je werkende leven. Ik weet het, het klinkt makkelijk. Maar onthoud dat jij aan het roer staat van jouw leven. Wil je iets ander, kies dan iets anders. Begin eens met een kleine verandering of aanpassing.

2. Kom in actie

Je hoeft niet meteen een wereldverbeteraar te worden als je meer vrede wilt. Begin gewoon met een luisterend oor voor je collega of een compliment aan de stagiaire. Kleine stappen geven op den duur een groot effect. Zo is het ook met jouw doel. Bedenk je 1e kleine actie en daarna pas de volgende. En neem de tijd om te ervaren wat jou dit oplevert.

3. Reflecteren

Wel handig om na je acties terug te kijken op het proces. Dat wat je wilde bereiken, is dat ook gelukt? Hoe ging dat, wat ging er goed en wat kan er nog beter? Ga je ermee door of heb je nog te weinig informatie om dit te weten? Reflecteer en onderzoek jezelf!

4. Beetje stretchen

Nieuw gedrag kan vaak wat schuren. Je kiest voor iets nieuws of vertoont ander gedrag. Dit kan ongemakkelijk voelen, je stapt immers uit je comfortzone. Maar eh… niets mis mee. Het geeft slechts aan dat je iets nieuws doet en dat was nou net je plan!!

5. Vooral doorgaan

Persoonlijke ontwikkeling, op welk terrein dan ook, vraagt om doorzettingsvermogen. Nieuw gedrag implementeren duurt gemiddeld 6-8 weken, mits je het elke dag toepast. Dus het vraagt wel een wat lange adem van je. Maar ach, je hebt de rest van je leven de tijd…

6. What’s the catch

Dit alles doe je natuurlijk omdat het je iets oplevert. Gewoon jezelf verbeteren of ontwikkelen – zonder een duidelijk doel of een wens voor ogen – werkt niet! Belangrijk dus om gaandeweg in dit proces jezelf te blijven herinneren waarom je deze verandering bent aangegaan. Wat wil je graag dat het oplevert?

 

Wist je dat

34%          mensen die gelukkig zijn in hun werk 34% productiever zijn

51%          het verloop van mensen verminderd met 51% als ze gelukkig zijn in hun werk

37%          de winst met 37% stijgt in bedrijven met gelukkige mensen

34%          mensen die gelukkig zijn op hun werk zijn tot 34% minder ziek dan hun collega’s

 

En nu aan de slag

Wil je aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling bij ons? Kies dan voor een Personal Development traject, dit gaat echt over jouw ontwikkeling. We bespreken vooraf het doel en de verwachtingen en werken op een praktisch toepasbare manier. In dit traject leer jij jezelf beter kennen, leer je omgaan met beperkingen en word je een betere versie van jezelf 😉

 

Wat je zoal kunt bereiken?

 • Duidelijkheid over hoe jij goed je functie kunt inrichten en gedaan krijgen wat je wilt
 • Een natuurlijke manier van leidinggeven die bij je past én werkt
 • Een goede balans zodat je met plezier werkt en ook nog energie voor je privéleven hebt
 • Een duidelijke focus, je deelt je tijd beter in, laat je niet afleiden en maakt sprongen
 • Je weet wat je doel is, waar je naartoe werkt; hierdoor is het makkelijker de juiste keuzes te maken

 

Ervaar het zelf

Benieuwd of dit wel gaat opleveren waar jij nu naar zoekt? Dan plannen we toch gewoon iets in. Een kennismaking is vaak binnen een week te regelen. We bespreken je doelen en wensen zodat er voor jou een duidelijk beeld ontstaat en kijken samen naar de mogelijkheden.

Coaching gaat vooral over weten waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Onze klanten noemen onze manier van coaching vooral praktisch toepasbaar.

Oh ja, koffie en kennismaken is bij ons gratis. Plan een afspraak met Sietske Biesmeijer of met Peter ten Buuren.

Sietske Biesmeijer

Executive Coach - TEAMexpert

Sietske Biesmeijer heeft een samengesteld gezin met 4 kids, runt met man een eigen zaak en werkt meestal fulltime. Is daarnaast coach bij een Landelijke aanbieder, heeft zitting in de Raad van Toezicht van Stichting AlGoed en maakt in haar vrije tijd graag kunst.

Blije en gelukkige mensen presteren beter

Teams functioneren beter als zij blijvend leren en zich blijven ontwikkelen. Als teams en teamleden goede prestaties leveren voegen zij waarde toe aan de organisatie.

Klik hier voor meer informatie

Wij helpen hele grote bedrijven, MKB maar ook kleine organisaties

Leiderschap of leidinggeven?

Ontdek jouw persoonlijk leiderschap in ons eBook “Leiderschap of leidinggeven”. We nemen je mee in vier stappen hoe jij als leidinggevende trouw kunt zijn aan jezelf en jouw kracht kunt gebruiken om anderen leiding te geven. Wanneer jij in beweging komt, volgt de rest vanzelf.