Geluk, hoe cliché ook, zit hem vaak in de kleine dingen

Geluk, hoe cliché ook, zit hem vaak in de kleine dingen. In het samen een kopje koffie drinken in de ochtend, de geur van regen na zonneschijn, heel hard zingen onder de douche of misschien wel de geur van tweedehands boeken… Iedereen vindt zijn geluk in wat anders. Daarom vroegen we Peter waar hij het geluk zoekt en vindt:

 

“Als ik iets heb geleerd in mijn leven dan is het dat ik alleen trouw aan mijzelf hoef te zijn om geluk te ervaren. In de eerste helft van mijn leven was ik vooral gericht op het gelukkig maken van anderen en dat heeft mij, behalve een ellendig gevoel, weinig gebracht.

Toen ik op mijn 32ste mijn mentor Jan Voskuil ontmoette stelde hij voor om de rest van mijn leven het antwoord te vinden op de vraag:

 

Hoe gelukkig kan een mens zijn?

 

Sindsdien ben ik het antwoord gaan ervaren en volgens mij wordt het nog steeds beter en beter. Voor het schrijven van dit stukje ben ik op het terras gaan zitten van ons favoriete lunchtentje.

Ik dacht dat het drinken van een lekkere cappuccino op een fijne plek zou helpen en dat is inderdaad zo. Ook dat heb ik geleerd. Als ik goed voor mezelf zorg dan ben ik beter in staat om de dingen te doen waar ik naar verlang.

Nu is het wel genoeg met die filosofische algemeenheden. Hier volgt een lijstje met zaken waar ik gelukkig van word:

 • Een heerlijke vegan cappuccino drinken op het terras bij ETN in Enschede
 • Samen met vrienden een sigaar roken met een glaasje rum of cognac erbij
 • Pokeravond met de mannen van de familie
 • Met mijn vrouw samenwerken (en af en toe ook niet!)
 • Met mijn gezin genieten van een heerlijke maaltijd
 • Klussen bij mijn kinderen
 • Een hengeltje uitgooien met mijn zoon of broer
 • Fossielen zoeken op het strand met mijn andere zoon
 • Een weekend met mijn oudste dochter naar Brugge
 • Met mijn jongste dochter naar een wedstrijd van Barcelona
 • De heerlijke avonden met onze eetclub
 • Mensen helpen krachtiger te worden
 • Wakker worden en dan naast mij kijken
 • Enthousiaste begroeting op straat van onze buurmeisjes
 • Spontaan bezoek

Als ik zo mijn lijstje doorkijk, valt mij op dat de meeste van mijn geluksmomenten toch samen zijn met anderen. Dus dat geluk vermeerdert als je het deelt, klopt! Veel liefs van mij!”

Wat verder ook leuk is om te weten, is dat…

 • wij goed zijn in het begeleiden van jouw persoonlijke ontwikkeling!
 • je hier leest welke coachproducten wij voor jou hebben.
 • wij je graag helpen nog succesvoller te worden!
 • deze blog over Tips voor meer geluk vast ook interessant voor je is
 • je hier meer informatie over ons vindt
 • Peter 06-29091861 of Sietske 06-40369922 graag met je in gesprek gaan hierover.

Peter ten Buuren

Executive Coach TEAMexpert

Peter ten Buuren werkt samen met Sietske Biesmeijer als coach en trainer in bedrijfsleven en overheid. Ze trainen groepen op samenwerking en coachen medewerkers op hun persoonlijke effectiviteit. In hun werk stellen zij de mens centraal.

Blije en gelukkige mensen presteren beter

Teams functioneren beter als zij blijvend leren en zich blijven ontwikkelen. Als teams en teamleden goede prestaties leveren voegen zij waarde toe aan de organisatie.

Klik hier voor meer informatie

Wij helpen hele grote bedrijven, MKB maar ook kleine organisaties

Leiderschap of leidinggeven?

Ontdek jouw persoonlijk leiderschap in ons eBook “Leiderschap of leidinggeven”. We nemen je mee in vier stappen hoe jij als leidinggevende trouw kunt zijn aan jezelf en jouw kracht kunt gebruiken om anderen leiding te geven. Wanneer jij in beweging komt, volgt de rest vanzelf.