Alle neuzen dezelfde kant op?

Al vroeg worden wij gedwongen om samenwerken leuk te vinden. In het onderwijs en kindertelevisie is samenwerken een term die vaak terugkomt. Het is echter lang niet altijd leuk. Samenwerken is soms moeilijk, gaat wel eens mis en levert lang niet altijd het gewenste resultaat op..

Wanneer is samenwerken een probleem

Wanneer teamleden elk hun eigen doel hebben binnen een team is er géén sprake van samenwerken. De afzonderlijke doelen hebben vast raakvlakken, maar weinig met elkaar te maken. Het team zal ongetwijfeld wel een resultaat neerzetten. En misschien zelfs het afgesproken resultaat. Maar er gaat veel energie verloren!

Dé oplossing > gezamenlijk doel

Als de persoonlijke doelen van de teamleden meer gelijkgericht zijn en zich verenigen met het gezamenlijke doel krijg je een andere werkwijze. Het gezamenlijke doel is hierdoor als het ware een resultaat geworden van ieders persoonlijke doel. Zo kan elk teamlid zijn eigen persoonlijke doel makkelijker realiseren en samen realiseer je het gezamenlijke doel! De energie wordt nu nuttig gebruikt.

Filmpje over Minion Teamwork

Hoe kom je nu zover als team?

Kom in actie

Allereerst is er een gemeenschappelijke visie nodig. Heel simpel: wat wil je samen maken? Waar ga je samen naar toe? De teamleider heeft hierin een belangrijke rol: formuleren probleem, doel én resultaat. Dit geeft het team richting! De teamleden zien zo duidelijker hoe hun persoonlijke motieven passen binnen het gezamenlijke doel.

TEAMspirit
is de overtuiging dat niemand aankomt
als niet iedereen aankomt

Wist je dat…

  • AIs goed samenwerken binnen het team bij jou een probleem, je goed bij ons terecht kunt!
  • Je hier meer info vindt over onze TEAMtrajecten
  • Wij er graag met jou een succesvol team van maken!
  • Peter 06-29091861 of Sietske 06-40369922 graag bij je langskomen hiervoor.

Sietske Biesmeijer

Executive Coach - TEAMexpert

Sietske Biesmeijer heeft een samengesteld gezin met 4 kids, runt met man een eigen zaak en werkt meestal fulltime. Is daarnaast coach bij een Landelijke aanbieder, heeft zitting in de Raad van Toezicht van Stichting AlGoed en maakt in haar vrije tijd graag kunst.

Blije en gelukkige mensen presteren beter

Teams functioneren beter als zij blijvend leren en zich blijven ontwikkelen. Als teams en teamleden goede prestaties leveren voegen zij waarde toe aan de organisatie.

Klik hier voor meer informatie

Wij helpen hele grote bedrijven, MKB maar ook kleine organisaties

Leiderschap of leidinggeven?

Ontdek jouw persoonlijk leiderschap in ons eBook “Leiderschap of leidinggeven”. We nemen je mee in vier stappen hoe jij als leidinggevende trouw kunt zijn aan jezelf en jouw kracht kunt gebruiken om anderen leiding te geven. Wanneer jij in beweging komt, volgt de rest vanzelf.