Alles heeft haast en moet gister klaar zijn. Morgen moet maar even wachten.

Alles heeft haast en moet gister klaar zijn. Morgen moet maar even wachten.

Je bent ondernemer of manager: zelfstandig, flexibel, en redelijk eigen baas over je tijd. Wat een vrijheid, heerlijk. Deze ochtend heb je geblokt voor wat leeswerk. Je zit nog niet op je bureaustoel of mail plingt, je mobiel ringt en er staat een collega te trappelen naast je bureau. Allemaal zeer belangrijk, natuurlijk. Maar wie bepaalt dat, hoe maak je de juiste keuze?

Brandjes

Last in first out, dat lijkt op het eerste gezicht het beleid van veel bedrijven, al heeft natuurlijk niemand dat in zijn visie staan. Voor je het weet is de dag voorbijgegaan met blussen van brandjes en reageren op acute vragen en opdrachten. Lange termijn klussen? Beleid, innovatie en teambuilding? Die schuiven naar beneden op je to-do lijst: morgen maar, of volgende week. Of erger nog: ze vallen van de lijst en verschijnen op een dag opeens weer bovenaan. Dan is die brand wellicht meer een vuurzee geworden.

Bezinning

Gelukkig zijn daar nog de vergaderingen, die soms voelen als tijdsverspilling maar al lang geleden gepland dus een verplicht nummer. En dat is precies wat het is: verplicht om de tafel gaan en uitwisselen van ideeën, reflecteren op productie, evalueren van processen en nadenken over doelstellingen op basis van richting en visie. Op die momenten is er tijd voor bezinning: wat drijft mij en waar wil ik eigenlijk naar toe? Deze vragen leveren je een meetlat op van urgentie en belangrijkheid. Als je die meetlat vaststelt op een rustig moment, hoef je daar niet zo lang over na te denken als er vragende ogen of dwingende mails voor je staan.

Lef

Kiezen voor je eigen planning, en daarmee het nee zeggen op een prangende vraag, is niet altijd eenvoudig. Een uur lezen terwijl er vandaag een offerte de deur uit moet is niet relaxt. Het vraagt lef om een brandje even te laten woeden. Toch zul je merken dat het vaak een vonkje blijkt te zijn, of dat anderen ook prima kunnen blussen. En vooral: dat er met de juiste investering op de lange termijn minder kortsluiting ontstaat.

Gister leert jou
wat jij vandaag bepaalt voor morgen.
Durf je het aan?

 

Met je communicatie aan de slag?

Lijkt het jou iets om hiermee aan de slag te gaan? Wij helpen je graag om weer meer naar jezelf te luisteren, gebruik te maken van je talenten en intuïtie. En leren hier goed over te communiceren naar je mensen toe. Dit kan in een individueel traject of met onze NLP training of training Persoonlijk Leiderschap. Neem contact op om te onderzoeken wat bij jou past op dit moment!

 

Wist je dat…

  • wij je graag helpen nog succesvoller te worden!
  • Peter 06-29091861 of Sietske 06-40369922 graag bij je langskomen hiervoor.
  • je hier meer info vindt over onze meest bekende producten.

Sietske Biesmeijer

Executive Coach - TEAMexpert

Sietske Biesmeijer heeft een samengesteld gezin met 4 kids, runt met man een eigen zaak en werkt meestal fulltime. Is daarnaast coach bij een Landelijke aanbieder, heeft zitting in de Raad van Toezicht van Stichting AlGoed en maakt in haar vrije tijd graag kunst.

Blije en gelukkige mensen presteren beter

Teams functioneren beter als zij blijvend leren en zich blijven ontwikkelen. Als teams en teamleden goede prestaties leveren voegen zij waarde toe aan de organisatie.

Klik hier voor meer informatie

Wij helpen hele grote bedrijven, MKB maar ook kleine organisaties

Leiderschap of leidinggeven?

Ontdek jouw persoonlijk leiderschap in ons eBook “Leiderschap of leidinggeven”. We nemen je mee in vier stappen hoe jij als leidinggevende trouw kunt zijn aan jezelf en jouw kracht kunt gebruiken om anderen leiding te geven. Wanneer jij in beweging komt, volgt de rest vanzelf.