Met de billen bloot

 

Van een opleiding ‘Lean Greenbelt’ tot een ‘Yogaweek’ op Ibiza en van een lezing ‘Seksuheel’ tot… ja… tot deze zomer bij Coen Lievaarts en Jan de Hoop voor een VIPdag ‘Natuurlijk Presenteren’.

 

Ruis op de lijn

Ik hou er van met persoonlijke ontwikkeling bezig te zijn. Heel bewust mijn grenzen opzoeken. Waar zit er nog ‘ruis op de lijn’? Waar schiet ik makkelijk in mijn comfortzone en kan het ook wat uitdagender of scherper? Nú vind ik dat leuk… nieuwe dingen leren en mijzelf bijscholen. Maar 20 jaar geleden was dat wel heel anders!

 

Spiegel…

Ik weet het nog precies. Het was tijdens een introweekend voor de NLB-opleiding die ik dat najaar ging volgen. Ik zat in een pauze te genieten van ‘n kop thee. Toen kregen we het over dat kinderen vaak een afspiegeling zijn van hoe je zelf bent of van hoe je met jezelf omgaat. M.a.w. als ik iets zie bij mijn kids dat ik niet oké, lastig of vervelend vind, dit dan vaak iets zegt over mijzelf. Én dat ik daar dan ook iets mee kan. Nou, pfff, dat vond ik nogal wat hoor. Hoezo heb ik invloed op het gedrag van mijn kids, door mijn eigen gedrag aan te passen… Daar was dus werk aan de winkel!

 

20 jaar later

Nu – aardig wat hobbels en lessen later – vind ik leren vooral leuk en uitdagend. Dus weet dat als je een volgende keer bij een coachsessie of training van mij bent, ik óók dat pad ken. Dat leren niet altijd leuk is. Dat leren vaak ook confronterend is en heftig. Maar onthoud ook dat het steeds leuker wordt. Hoe meer jij van jezelf ontdekt, hoe meer er is om van te houden!

 

Wel confronterend, niet meer heftig

En hoe is leren nu dan voor mij? Na de VIPdag ‘Natuurlijk Presenteren’ bij Coen en Jan deze zomer kan ik nog meer oprecht genieten van mijzelf. Heb ik geleerd dat ik ‘lekker plak op beeld’. Dat persoonlijke voorbeelden in mijn werk niet altijd storend zijn en zelfs kunnen helpen. Geniet ik meer van de manier waarop mensen op mij reageren. En ben ik tevreden over hoe ik me voel als ik naar mijzelf kijk. Naast meer acceptatie, tips en tricks kijk ik ook met meer mededogen naar mijn eigen ‘optreden’, mijn eigen gedrag. Een zinvolle bijscholing!

‘t Is effe met de billen bloot… maar dan heb je ook wat

 

 “Je kunt niet worden wie je al bent, maar wel beter”

 

 

Sietske Biesmeijer

Executive Coach - TEAMexpert

Sietske Biesmeijer heeft een samengesteld gezin met 4 kids, runt met man een eigen zaak en werkt meestal fulltime. Is daarnaast coach bij een Landelijke aanbieder, heeft zitting in de Raad van Toezicht van Stichting AlGoed en maakt in haar vrije tijd graag kunst.

Blije en gelukkige mensen presteren beter

Teams functioneren beter als zij blijvend leren en zich blijven ontwikkelen. Als teams en teamleden goede prestaties leveren voegen zij waarde toe aan de organisatie.

Klik hier voor meer informatie

Wij helpen hele grote bedrijven, MKB maar ook kleine organisaties

Leiderschap of leidinggeven?

Ontdek jouw persoonlijk leiderschap in ons eBook “Leiderschap of leidinggeven”. We nemen je mee in vier stappen hoe jij als leidinggevende trouw kunt zijn aan jezelf en jouw kracht kunt gebruiken om anderen leiding te geven. Wanneer jij in beweging komt, volgt de rest vanzelf.