GROEIscan©

Wat ga je bereiken met onze online GROEIscan©?

Door middel van vragen en antwoorden  geeft de scan op individueel niveau het groeicijfer weer. Dit groeicijfer bestaat uit scores van de onderdelen Passie, Wilskracht en Energie. De GROEIscan© geeft in een staafdiagram aan hoe hoog de persoon scoort op de verschillende onderdelen.

 • passie
 • wilskracht
 • energie
 • groei

In een individueel gesprek krijgt de deelnemer daarnaast persoonlijke toelichting. Hierbij wordt inzichtelijk aan welk aspect aandacht kan worden besteed om je verder te ontwikkelen.

h

De GROEI formule

Er is gekozen voor een heldere en overzichtelijke structuur en rode draad, vanuit het uitgangspunt: passie x wilskracht x energie = groei.

Deze termen worden vervolgens in het boek GROEI per hoofdstuk uitgewerkt. Het boek helpt je zo te ontdekken waar jouw hartstocht zit, wat je wilt en waar je energie van krijgt en kan een steun vormen bij het formuleren van je dromen en bij het realiseren ervan. Zo gaat het in op keuzes maken en in actie komen. Er is aandacht voor het opruimen van obstakels en voor je energie balans. Het hoofdstuk over groei is mijn favoriet. Ik vind het groeiproces mooi in kaart gebracht, men slaat de spijker vaak op zijn kop met wijze en realistische tips en een uitspraak van de Boeddha die bij wijze van spreken het hele hoofdstuk samenvat: “There is no way to happiness, happiness is the way”.

Lusanne Hogeweg, eigenaar van Via Lusanne

Inhoud van de GROEIscan©

individueel

 • Individueel vul je de online GROEIscan© in. Het resultaat is gelijk zichtbaar in de vorm van een GROEIscore. Deze score bevat de onderdelen Passie, Wilskracht en Energie. In een persoonlijk gesprek krijg je een persoonlijke toelichting van je score.

met je team

 • Wanneer in een organisatie een groep mensen deze GROEIscan© invult ontstaat daarnaast een goed beeld van de cultuur binnen diezelfde organisatie. Bij een gewenste cultuurverandering is een goed beeld van de huidige situatie absoluut een voorwaarde om te kunnen bepalen wat de te volgen stappen moeten zijn. Daarnaast is het een nulmeting en kan aan het eind van het traject door middel van een tweede meting de verandering worden gemeten.

Omschrijving GROEIscan©

Alles wat aandacht krijgt groeit.

De GROEIscan© is een online tool van PeopleCoaching die 2010 is ontwikkeld op basis van ons boek GROEI en geeft inzicht in je persoonlijke groeimogelijkheden. Onze methode benaderd de mens als een geheel en gaat uit van onderstaande formule.

passie x wilskracht x energie = groei

De GROEIscan© is goed aan te vullen met ons boek GROEI. GROEI – persoonlijke ontwikkeling in werksituaties, is een leuk, fris, luchtig en handzaam boek. Het is als een gids die je bij de hand neemt en je stap voor stap door het gebied van persoonlijke ontwikkeling leidt. Met behulp van korte en krachtige teksten en schema’s en met inspirerende oneliners.

Waarom bij PeopleCoaching?

Wij helpen je op de manier die bij jouw bedrijf, en jouw mensen past.

 • We trainen en begeleiden in groeps/afdelings verband
 • We sparren en helpen directie en management
 • We maken individuele trajecten

Dit leidt tot: Verbetering van bedrijfsprestaties door betere samenwerking!

Wat bereik je met de GROEIscan©?

 • je herkent je eigen groeipotentieel
 • je krijgt inzicht in de verschillende GROEIfacetten
 • je ontdekt wat je kunt veranderen en hoe
 • je krijgt handvatten voor je gewenste verandering
h

Ervaar het zelf

Benieuwd of dit wel gaat opleveren waar jij nu naar zoekt? Dan plannen we toch gewoon iets in. Een kennismaking is vaak binnen een week te regelen. We bespreken je doelen en wensen zodat er voor jou een duidelijk beeld ontstaat en kijken samen naar de mogelijkheden.

Coaching gaat vooral over weten waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Onze klanten noemen onze manier van coaching is vooral praktisch toepasbaar.

Oh ja, koffie en kennismaken is bij ons gratis.

  Intake kennismaking

  Geef je hier op voor een uitnodiging

  [current_url]
  Sietske en Peter

  Leiderschap of leidinggeven?

  Ontdek jouw persoonlijk leiderschap in ons eBook “Leiderschap of leidinggeven”. We nemen je mee in vier stappen hoe jij als leidinggevende trouw kunt zijn aan jezelf en jouw kracht kunt gebruiken om anderen leiding te geven. Wanneer jij in beweging komt, volgt de rest vanzelf.