Daar waar het iedere dag voelt als thuiskomen

Ondernemen is voor Vera Welker voortgekomen uit het makelen zelf. Voor haar is het dankbaar werk dat ze onderdeel mag zijn van een emotioneel stukje leven van een ander. Want wanneer je thuis gaat verplaatsen, dan is dat spannend. Thuis moet een plek zijn waar je je helemaal veilig voelt, ook al wordt dit anders. Vera: “We begrijpen dat je een plek achterlaat waar je ziel en zaligheid in zit, waar je lief en leed hebt gedeeld. Of juist iets zoekt waar je opnieuw wilt beginnen. Daarom hebben wij aandacht voor de kleinste details en gaan we altijd opzoek naar dat wat een woning echt bijzonder maakt. We nemen de tijd voor jou. Ieder huis en ieder verhaal is namelijk anders, dat vraagt om maatwerk.”

Het maken van de juiste keuze

 

“Wanneer je opzoek bent naar een woning en je gaat voor het eerst bezichtigen, dan heb je misschien geen idee waar je naar moet kijken of wat je moet vragen. Vaak krijg je wel de oppervlakkige informatie boven water, zoals het feit dat de Cv-ketel nog wel een aantal jaren mee kan. Maar eigenlijk wil je elk detail weten en daar kom je niet in een tijdsbestek van 20 minuten achter.

Het is een grote beslissing en je moet met een goed beeld weer naar huis gaan. Want maak je een verkeerde keuze, dan is je geld terugkrijgen knap lastig. Onze visie is dat je tijdens de bezichtiging tijd moet hebben om je af te kunnen vragen: ‘Zie ik mezelf hier straks elke dag thuiskomen?’. Dat is waarin we ons onderscheiden, door die tijd en maatwerk te leveren. Voor zowel de koper als de verkoper.”

h

Meer dan een makelaar

“Peter ten Buuren van PeopleCoaching heeft mij geholpen met die visie van thuiskomen. Als makelaar vind ik dat toegankelijk en benaderbaar zijn daarbij hoort. Iedereen moet zich comfortabel en op zijn gemak voelen, ook met alle medewerkers en op kantoor.  Zo schrijf ik van tijd tot tijd doelbewust een blog, heel erg vanuit mezelf. Mensen mogen namelijk ook weten dat ik moeder ben en dat ik het af en toe lastig vind om dat met het ondernemen te combineren. Als ze dat weten, is er ook meer begrip dat het om 7 uur in de avond druk is en dat ik even niet bereikbaar ben.

Zo heeft Peter me geholpen met de balans tussen werk en privé én als makelaar en ondernemer. Je krijgt als ondernemer er namelijk heel veel verantwoordelijkheden bij en je bedrijf wordt ook steeds groter. Die tijd gaat van je makelaarstijd af. Terwijl ik het heel leuk vind om zelf te makelen. Peter heeft me doen inzien dat ik niet verder wil uitbreiden met meer vestigingen, maar het juist goed wil doen voor de mensen hier in Enschede en omstreken.”

h

Waar iedere dag voelt als thuiskomen

 

En het goed doen voor de mensen hier in Enschede doe ik niet alleen, vertelt Vera: “Het begint vaak met een telefoontje bij de binnendienst. Iedere medewerker draagt bij aan iedere (ver)koopopdracht. We hebben te maken met huizen, met mensen en die moeten bij elkaar gaan passen. Dat doe je als team; als binnendienst heb je misschien zelfs wel meer contact met de klant dan wij als makelaar.

Na Corona merkte ik dat we, als team, echt wel de verbinding met elkaar opnieuw moesten zoeken en beter met elkaar moesten communiceren om weer dat teamgevoel te creëren. Daar heeft Peter ook aan bijgedragen: dat we er voor de klant als team staan. Samen met hem zijn we een NLP-training gestart en zijn we het Disney-model langsgelopen.”

De NLP training met ons hele team:

“Heel leerzaam en waardevol, omdat we merkten dat we als collega’s meer open naar elkaar werden, elkaar meer aandacht gaven en meer bereid zijn om elkaar te helpen. Het voelt iedere dag weer als thuiskomen op kantoor.”

 

– Vera Welker, eigenaar van Vera Welker Makelaars

Leiderschap of leidinggeven?

Ontdek jouw persoonlijk leiderschap in ons eBook “Leiderschap of leidinggeven”. We nemen je mee in vier stappen hoe jij als leidinggevende trouw kunt zijn aan jezelf en jouw kracht kunt gebruiken om anderen leiding te geven. Wanneer jij in beweging komt, volgt de rest vanzelf.