Suze Vaes over de NLP-training

Ik vind het een leuke/interessante cursus. Peter heeft een prettige manier van het overbrengen van de te leren stof. Waarbij ik dingen leer die voor mij nieuw zijn, waardoor ik communicatie ook op een andere manier bekijk. En door de oefeningen die we tijdens de les doen, wordt alles wat duidelijker. Een groot pluspunt vind ik dat er geen rollen spelen zijn. Voor mijn gevoel heb ik hier meer aan dan bijvoorbeeld de assessoren cursus.

De onderwerpen zijn breed en met voldoende punten om mee te werken. Het huiswerk vind ik nog wel lastig toe te passen. Dit omdat we nog niet geheel in onze functie werken. Binnen de 2 trainingen vond ik wel een groot verschil in intensiteit zitten, de eerste veel zwaarder dan de tweede.

Ik ben eigenlijk heel enthousiast over de cursus. Wat we er leren, is heel breed toepasbaar. Zowel op de communicatie naar collega’s vanuit de functie vakspecialist als op de communicatie in het dagelijks leven buiten het werk om. Ik zie het als een verrijking en stukje zelfontwikkeling. De wijze waarop de cursus wordt gegeven is laagdrempelig en prettig. Ook merk ik dat we als groep een bepaalde band met elkaar opbouwen, juist omdat we er allemaal zo open in staan. Dat vind ik heel prettig.

Ik vind het lastig om te zeggen. Het maakt je wel bewust van bepaalde communicatie. Het zet je aan het denken. De uitvoering in praktijk moet zich uitwijzen. Ik vind het jammer dat we zo’n gemêleerde groep zijn. Allemaal vakspecialisten, maar we werken niet allemaal met elkaar.

We moeten er voor onszelf wat uithalen, maar ik had het eigenlijk wel graag met mijn directe, naaste collega’s willen doen. Dan kan je zien hoe zij iets doen en dan zouden we elkaar kunnen helpen, ondersteunen. Dan heb je een andere dynamiek en kan je er als team meer uithalen denk ik. Maar dit staat natuurlijk los van de inhoud van de cursus.

Blije en gelukkige mensen presteren beter

Teams functioneren beter als zij blijvend leren en zich blijven ontwikkelen. Als teams en teamleden goede prestaties leveren voegen zij waarde toe aan de organisatie.

Klik hier voor meer informatie

Leiderschap of leidinggeven?

Ontdek jouw persoonlijk leiderschap in ons eBook “Leiderschap of leidinggeven”. We nemen je mee in vier stappen hoe jij als leidinggevende trouw kunt zijn aan jezelf en jouw kracht kunt gebruiken om anderen leiding te geven. Wanneer jij in beweging komt, volgt de rest vanzelf.